Våra bästa tips

Våra bästa tips

Fika

Borgmästargården
Att åka de 4 milen till Falkenberg är värt varenda minut för att äta Borgmästargårdens frukost! Snyggt inrett och med stor omsorg om produkterna de serverar är de väl värda sin plats på White Guides lista.

www.borgmastargarden.com

 

Kustbageriet, Varberg
Här handlar vi allt vårt (surdegs-) bröd och åker ofta in på sommaren för morgonens första kaffe och en nybakt vaniljbulle.

www.kustbageriet.se

 

Strömma Farmlodge
Hembakt i en unik miljö – se mer under utflykt.

 

Obbhults Gård
Denna välbevarade kringbyggda Hallandsgård ägs av Lars och Kicki som kör sommarcafé (god frukostbuffé). Hög mysfaktor och väldigt genuint.
www.obbhultsgard.com

 

Äta

 

Majas vid havet
Hit går vi kanske inte så mycket för inredningen som för maten, stämningen och läget. Avslappnat och med ekologisk, närodlad mat som gör oss glada!
Endast öppet på sommaren då de också kör sin Rundpingisklubb och bra konserter.
www.majas.nu

 

Spiseriet

Nordiskt kök med stort fokus på grönt och mat från rökgrillarna. Lokala råvaror, bra priser och skönt häng på gårdsplanen eller inne. Öppet för lunch ochmiddag året om.

www.spiseriet.se

 

Johns Place

Ytterligare en restaurang vid populära Apelviken och den enda här ute som har öppen året om. Johns Place serverar klassisk mat med betoning på grillat och är trots sin lite högre prisklass alltid knökfullt på sommaren.

www.johnsplace.nu

 

Prostens pizza

Hallands matprofil nr 1, Lisa Lemke, driver sedan många år “Prostens”, ett mysigt ställe där man gärna sitter en kväll i trädgården eller i ladan en kulen höstkväll! Här lagas vedugnsbakade pizzor och smårätter, allt med lokala råvaror av toppkvalité. Prostens är alltid knökfullt och måste bokas låååångt i förväg!
www.prostenspizza.se

 

Skrea Matbruk

Granne med Prostens ligger denna stora lada där handgjord pasta och lokala råvaror serveras året om.

www.skreamatbruk.se

 

Lilla Napoli

I en gammal bensinmack serveras Napolitanska pizzor av världsklass! Du bokar inte bord och antal platser utan här bokar du tid och antal degar. Har du tur finns deras egengjorda mozzarella på kvällens meny.

www.lillanapoli.se

 

Lis Mejeri

Ute på landet ligger denna charmiga hemmakrog där dessa mathantverkare öppnar portarna med jämna och ojämna mellanrum. Håll koll genom hemsida och sociala medier.

www.lismejeri.se

Musik & Teater

Majas vid havet

På den lilla intima utescenen bredvid stranden uppträder svenska band och artister under sommarmånaderna.

www.majas.nu

 

Strömma Farmlodge

Här hålls konserter på utescenen eller i ladan om vädret är sämre. Utebaren serverar vin och öl och det går också att äta något enkelt innan spelningen. Vi älskar stämningen och människorna här. www.strommafarmlodge.com

 

1 2 3 Schtunk

Clownteater för vuxna. Varbergsgruppen Schtunk turnérar runt hela Sverige med sina föreställningar som ofta bygger på klassiker som Shakespear och Strindberg. På somrarna passar vi ofta på att se dessa superproffs på lilla utescenen i Varberg.

www.schtunk.se

 

 

Utflykter

Strömma Farmlodge

Marina är en av många driftiga och kreativa kvinnor i Varberg som med sitt Strömma satt vår landsbygd på kartan. Här sjuder det av aktiviteter under det halvår som Strömma håller öppet: Melodikryss med frukost, sommarkonserter, Farmers Market i slutet på augusti och självklart har butikerna, caféet och lilla restaurangen öppet alla dagar/helger. www.strommafarmlodge.com

 

Öströö fårfarm

Förutom sitt fantastiska lammkött från egna djur kan man köpa en picknickkorg och fika i trädgården och på sommaren strövar alla djur ute runt om på ängarna. Populärt hos barnfamiljer.

www.ostroofarfarm.com

 

Varbergs fästning

På Varbergs fästning finns Bockstensmannen som man på 60-talet hittade i Bockstens mosse inte långt härifrån. Deras familjevisningar om fyndet är spännande och intressant för både vuxna och barn.
www.museumhalland.se

 

Kallbadhuset

Tillsammans med Varbergs fästning är denna vackra byggnad i morisk stil Varbergs landmärke. Öppet året om men kolla deras hemsida för öppettider.
www.kallbadhuset.se

 

Torghandel i Varberg

Onsdag och lördag håller torghandeln öppet året om men på sommaren är det ju så klart störst utbud av lokala råvaror.

 

Bexells Stenar

På promenadavstånd från Rörbäck ligger Bexells talande stenar, ett märkligt och ganska häftigt arv efter riksdagsmannen och storgodsägaren Alfred Bexell som i slutet på 1800-talet lät två stenhuggare rista in tänkvärdheter och viktiga namn i skogen.