Jul på Rörbäck

Jul på Rörbäck

Att samla ihop familjen och åka bort över jul kan vara ett skönt sätt att bryta slentrianmässiga jular som ofta förknippas med stress och press på det ”perfekta”.  Att bara vara tillsammans och fokusera på att njuta istället för att prestera borde ju vara en självklarhet egentligen och något vi alla, inklusive jag själv, borde bli bättre på. En jul vår familj minns med glädje är just den där vi bröt alla måsten, tog en lång morgonpromenad i det frostklädda landskapet medan barnen fick sovmorgon, plockade fram julgodiset redan till lunch och spelade spel framför brasan i flera timmar. Julmaten på kvällen ersattes av skaldjur och champagne till de vuxna och hemgjord pizza till barnen –  en otroligt avkopplande och härligt befriande jul!

Rörbäck står redo i sin julskrud från och med den 21 december. På ankomstdagen välkomnar vi er med hemgjord glögg och tända brasor. Har vi tur så ligger isen på sjön lagom till jul och då kan ni prova att pilka gädda, eller varför inte bara sitta vid vår vackra plats på udden, dricka något värmande framför elden och lyssna på när isen sjunger fram mot kvällen då temperaturen faller.

Som vanligt har ni hela gården för er själva vilket innebär att vi bara kan ta emot ett sällskap till jul så det är först till kvarn som gäller; våra lediga dagar ser ni i bokningskalendern. Vill du slippa stå med julmat eller kanske göra så som vi gjorde, äta skaldjur, så tipsar vi er gärna om fina fiskbutiker med hemgjorda delikatesser.

Välkommen till en avkopplande jul i naturen!